Magazín o víně
Ne každý trouba umí otevřít Champagne, tak jak na to...
 Champagne není Avanti ani bohemka, chovejte se k ní s gracií.
Otevírání šampaňského může být trochu složité, ale zde jsou kroky, jak správně otevřít láhev šampaňského:
- Před otevřením láhev šampaňského chlaďte alespoň 2-3 hodiny. U chlazené lahve je menší pravděpodobnost, že při otevření přeteče.
 - Odstraňte fólii a drátěnou klec z korku. Dávejte pozor, abyste při tom příliš netřásli lahví, mohlo by dojít k přetečení šampaňského.
 - Držte láhev pod úhlem 45 stupňů, směřující od sebe a ostatních.
 - Položte jednu ruku na korek a druhou ruku na dno láhve.
 - Láhev (nikoli korek) pomalu otáčejte a držte ji rukou na místě.
 - Měli byste začít cítit, jak se korek uvolňuje, když lahev otáčíte. Jakmile ucítíte, že se korek začíná pohybovat, držte jej pevně na místě a pokračujte v kroucení lahve, dokud korek nevyskočí.
 - Při odstraňování korku buďte opatrní, protože může z láhve vylétnout velkou silou. Pomocí ručníku nebo ubrousku zachyťte korek a zabraňte tomu, aby někoho zasáhl.
 - Jakmile je korek odstraněn, nalijte šampaňské pomalu do sklenic a nechte bubliny usadit, než nalijte další. Na zdraví!
 - Pamatujte, že je důležité otevírat šampaňské bezpečně a zodpovědně. S lahvičkou vždy zacházejte opatrně a dávejte pozor na své okolí.
 
Tak už víte jak na to a proto Vám s klidným svědomím můžeme představit Champagne vinařského domu Drappier, který koupíte ZDE.

- Úvod
 - Blog
 - Magazín o víně
 - Ne každý trouba umí otevřít Champagne, tak jak na to...